Recensies

TLT leest: Mijn favoriete desserts

Mijn enthousiasme over het werk van Studio Philippi deelde ik al eerder.

Ik keek dan ook reikhalzend uit naar hun nieuwste boek ‘Mijn favoriete desserts’, dat deze maand verscheen. Hooggespannen verwachtingen zijn soms lastig, maar in dit geval werden ze volledig waargemaakt. Overtroffen zelfs.

Het boek is misschien wel één van de mooiste kookboeken die ik dit jaar in mijn handen heb gehad. Het bevat ruim 150 recepten voor talloze nagerechten en vormt een heerlijke bron van dessertinspiratie.

Alleen al van de omschrijvingen en intro’s krijg je acute trek. In rijstpudding met rietsuiker (“want dat knispert zo lekker”), in nectarines uit de oven (“met sap dat zo heerlijk samensmelt met de suiker”) en een bol rozemarijnroomijs (“geweldig met een straaltje warme honing en geroosterde pijnboompitjes”). De liefde voor eten spat van de pagina’s af.

Janneke’s recepten zijn praktisch en duidelijk, hebben niet al te veel ingrediënten en bieden allerlei variatiemogelijkheden. Met haar nuchtere advies overtuigt ze je bovendien om zelf eens vruchtenpuree, tijmsiroop of lemon curd te maken.

chocomoussecarré

Werkelijk alle foto’s zijn waanzinnig: Studio Philippi’s befaamde ‘joie de vivre’ styling zorgt ervoor dat alle gerechten even aantrekkelijk zijn. Van de elegante weckpotjes met rabarber en tijmsuiker tot de feestelijke bosvruchtencharlotte en de rijkelijk met poedersuiker bestoven sinaasappelbroodpudding met vanillekruimels. Ik kan niet wachten om de citroentiramisu, espressozabaglione en de crumble met kokos te maken.

Het enige minpuntje aan dit boek? Het is vrijwel onmogelijk om tussen al dat lekkers te kiezen. Er zit dus niets anders op dan alles te proberen. De vraag is alleen…wat eerst?

collage-philippi-desserts-TLT

Mijn favoriete desserts. Auteur: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Uitgeverij: Karakter
Bestel op Bol.com

Related posts

 • Caroline Brouwer
  10/10/2013

  Wat een waanzinnig mooi boek! Ik vond het ook moeilijk om een keuze te maken welk nagerecht ik als eerste zou maken. Het is de bavarois van mokkatiramisù geworden. Was ontzettend lekker!

  • Denise | TLT
   10/10/2013

   Ja hè? Wat een heerlijk boek! Ik ben uiteindelijk begonnen met de sinaasappelbroodpudding. Ook ontzettend lekker!