Recepten Zoet

Mini-cheesecakes en taartjes uit The Green Kitchen

cheesecake_mini_greenkitchen_TLT-2

Ik schreef al eerder over het boek The Green Kitchen, gebaseerd op de immens populaire site Green Kitchen Stories. De Scandinavische Luise en David inspireren altijd met hun geweldige fotografie en vegetarische recepten, waarbij ik vooral hun zoete gerechten erg goed vind. Onlangs maakte ik weer eens twee recepten van dit duo.

De bevroren aardbeien-cheesecake uit het boek leek me een prettig koud dessert voor een warme lentedag. Maar zouden mijn verse frambozen niet ook heel goed smaken in de wilde bessentaart uit de Green Kitchen App? Ik besloot gewoon voor allebei de gerechten te gaan, maar dan wel in miniversies. Het resultaat? Heerlijke taartjes!

De bevroren cheesecake lijkt op een traditionele cheesecake, maar dan met een frisse yoghurtijs-achtige vulling. Ik gebruikte frambozen in plaats van aardbeien, maar een mix van die twee lijkt me ook erg lekker. De bodem maakte ik met gemengde noten in plaats van zonnebloempitten, en dat bleek heel geslaagd.

Luise en David adviseren de taart 20 minuten van tevoren uit de vriezer te halen, maar ik merkte dat mijn kleine taartjes wat sneller smolten. Helemaal niet erg, maar zorg wel dat je ze snel serveert!

tarts_aardbei_taartjes_GreenKitchen_TLT-3-e1401288535334

De taartjes met wilde bessen maakte ik met frambozen, bosbessen en aardbeien. De bodem met havermout vond ik in eerste instantie wat saai en “wel heel gezond” smaken. Maar na de toevoeging van het fruit veranderde mijn mening. Een lekker fruitig en stevig taartje is het. Extra fijn met wat poedersuiker erop, maar dat zullen we Luise en David maar niet vertellen…

Je vindt het recept voor de mini cheesecakes hieronder. Voor het recept van de taart met wilde bessen ga je naar de site van Green Kitchen Stories. (Let op: met het originele recept maakte ik zes minitaartjes, die ik 10 minuten korter bakte).

cheesecake_mini_greenkitchen_TLT-3

4-6 taartjes

INGREDIËNTEN

300 gram zonnebloempitten (ik gebruikte gemengde noten)
12 verse medjooldadels, ontpit
2 eetlepels kokoslie
½ theelepel zeezout
300 gram verse frambozen
sap van ½ citroen
120 ml honing
500 gram kwark (of mascarpone of dikke Griekse yoghurt)

evt: extra frambozen en eetbare bloemen, als versiering

extra: vier tot zes kleine taartvormpjes (afhankelijk van de grootte), bekleed met bakpapier

INSTRUCTIES

1. Rooster de zonnebloemzaadjes in een koekenpan, laat ze afkoelen en pureer ze dan in een keukenmachine met het hennepzaad. De zaadjes moeten geen poeder worden, dus pureer ongeveer 20 seconden.

2. Voeg de dadels, kokosolie en zout toe. Mix alles tot een kleverig deeg.

3. Doe het mengsel in de ingevette minivormpjes en spreid het goed uit. Dat gaat makkelijker met iets natte handen.

4. Laat de bodem in de koelkast staan terwijl je de vulling maakt.

5. Pureer de frambozen, citroensap en honing. Schep in een kom en voeg de kwark toe. Meng alles goed.

6. Schep het yoghurtmengsel over de taartbodems en laat ze minstens 1,5 uur in de vriezer staan.

7. Laat de cheesecakes voor het serveren even ontdooien.

 

Related posts