Reportages

Behind the scenes: april 2015

Hoog tijd voor een kijkje achter de schermen van TLT:

Processed with VSCOcam with f2 preset

Vanwege nijpende boekdeadlines moet ik deze periode veel events laten schieten, maar natuurlijk was ik wel bij de Culiperslunch. In de kookfabriek in Amsterdam werden ook dit jaar veel interessante culinaire producten gepresenteerd en was er gelegenheid om eindelijk eens bij te praten met collega’s. Hier lees je meer over mijn favoriete ontdekkingen van deze editie.

wilde_zwijnen_behind

Eindelijk at ik weer eens bij restaurant Wilde Zwijnen in Amsterdam. Ik blijf dit zo’n heerlijke plek vinden. En hoe prachtig is dit voorgerecht van gepocheerde kabeljauw met bietjes, hazelnoot en lavascrème? Dit etentje was bovendien extra speciaal, omdat we vlak daarvoor in ondertrouw waren gegaan. Ook op privégebied is dit dus een heel bijzondere periode.

nigella_TLT

De afgelopen maand stond – hoe kan het ook anders – weer voornamelijk in het teken van het kookboek dat ik maak. Ik ben meer dan fulltime in de weer met het schrijven van recepten, het maken van foto’s en eindeloos testen, selecteren en redigeren. Het is geweldig, intensief, spannend en speciaal tegelijk. Dit bijzondere Instagrambericht van Nigella Lawson(!) kwam dan ook op het perfecte moment. Mooiste compliment ooit!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Tussen het schrijven en fotograferen door waren er genoeg nieuwe culinaire producten te proeven. De minikoekjes van Donny Craves bijvoorbeeld. De oatmeal & raisin is mijn favoriet, maar de chocoladekoekjes waren stiekem als eerste op. De nieuwe Tony Chocolonely is trouwens ook helemaal goedgekeurd: puur, pecan, kokos blijkt een stevige donkere reep met een fijne crunch van de noten en kokosrasp. Deze ontbijtshaker van AH to go vind ik een vernieuwend product en bovendien smaakt ie verrassend goed, vooral als je de mierzoete dressing achterwege laat.

contract_tekenen_TLT

Een feestelijk moment afgelopen maand was het ondertekenen van het boekcontract. Uiteraard vierde ik dat in stijl, met de mooiste taartjes van My Little Patisserie in Amsterdam. Over dat zaakje schreef ik al eerder en ik kan ‘m alleen maar van harte aanbevelen. Beeldschone en heerlijke patisserie van een echte Parisienne, die bovendien mijn liefde voor ‘Chambre aux Confitures’-jams deelt. De deadline van het boek komt nu steeds dichterbij en daarmee krijgt mijn eerste kookboek ook steeds meer vorm. Ik kijk er ontzettend naar uit om jullie binnenkort wat kleine voorproefjes te kunnen geven!

Related posts