Reportages

Lancering All-day breakfast

Maandenlang had ik er naartoe gewerkt: de lancering van mijn ontbijtboek op dinsdag 6 oktober.

Na het oorspronkelijke idee (waar ik eigenlijk al vier jaar mee rondliep!) kwam het schrijfwerk, gevolgd door eindeloos recepten testen, stylen en fotograferen. Geweldig leuk én geweldig intensief om te doen. Over werkelijk elke letter en elk ingrediënt is nagedacht en sommige foto’s zijn meerdere malen opnieuw geschoten, voordat ik helemaal tevreden was. Daarna was het tijd voor de vormgeving, want die speelt een belangrijke rol in dit boek en ik had er allerlei plannen voor. Die plannen bleken iets meer werk dan gedacht, maar wat ben ik er achteraf waanzinnig blij mee. Heel spannend vond ik het toen het boek daadwerkelijk naar de drukker ging. Nu kon ik écht niets meer veranderen. Gelukkig had ik een bruiloft en honeymoon als afleiding, want het liefst had ik hoogstpersoonlijk naast de drukpers gestaan!

Maar begin oktober was het dan eindelijk zover: ik had mijn allereerste kookboek daadwerkelijk in handen. En dat voelde zó bijzonder! Onwerkelijk en geweldig leuk tegelijk. Wat ben ik hier dankbaar voor!

Perslancering
Om het uitkomen van All-day breakfast te vieren had ik een persontbijt georganiseerd bij Coffee & Coconuts in Amsterdam. Die locatie was overigens niet zomaar gekozen. Coffee & Coconuts en ik hebben namelijk een heuse ‘coconut ruil’ gedaan voor dit boek. Mijn versie van hun befaamde coconut pancakes staat in het boek en chef Tim’s versie van mijn coconut & lime bread staat tot eind 2015 op het menu. Hoe leuk is dat?

Untitled-design

Goodiebag
De aanwezige pers ging naar huis met onderstaande toffe ‘All-day breakfast’-tasjes, die ik had ontworpen via Maxilia. Daarin zat niet alleen het boek zelf, maar ook mijn zelfgemaakte granola met olijfolie en zeezout (uiteraard in matching zakje) én de verrukkelijke Royal Breakfast thee van Betjeman & Barton.

Foto-05-10-15-13-49-48

Nieuwtje!
Extra leuk: tijdens de lancering werd bekend dat er in november een heuse ‘All-day breakfast’-box van FoodWeLove zal uitkomen! Hoogstpersoonlijk en met veel liefde samengesteld door mij. Uiteraard wordt dat een box bomvol heerlijke ontbijt- en brunchproducten, zodat je ochtenden gegarandeerd lekker beginnen. Ben je geen abonnee, dan kun je ‘m hier vanaf 1 november eenmalig bestellen. Leuk als cadeau, maar natuurlijk ook heel geschikt voor jezelf 😉

Media
Ondertussen verschijnt ‘All-day breakfast’ ook in verschillende media. In de Grazia én Viva van afgelopen week vond je bijvoorbeeld een interview en een paar recepten uit het boek. Ook op het altijd heerlijke Culy verscheen er een uitgebreid interview, net als op Vrouw,  Happinez.nl en Smulweb. En Marjan Ippel wijdde er een heuse foodlingo aan. Ontzettend leuk!

Ook heel bijzonder is het trouwens om je eigen boek in de winkel te zien liggen. Man, wat gaaf!

Untitled-design-2-e1444230887117

En jij?
En nu ben ik natuurlijk waanzinnig benieuwd hoe jij het All-day breakfast boek vindt en welke ontbijtrecepten je gaat maken. Laat het me vooral weten via een comment, mailtje, Facebook of gebruik de hastag #alldaybreakfastboek op Instagram of Twitter. Ik kan niet wachten!

 

Dit boek en de lancering werd mede mogelijk gemaakt door Kamera-Express, Betjeman & Barton, CT Coffee & Coconuts en Maxilia.

Related posts