Reportages

Behind the scenes: november 2015

Tijd voor een kijkje achter de schermen. Een extra lange novembereditie!

tasty_Denise_TLT

De maand november begon voor mij met de culinaire beurs De Tasty in Utrecht. Op het podium van het kooktheater maakte ik twee recepten uit mijn boek: de pain perdu met bosvruchtencompote en de American pancakes. De rest van de dag bleef ik gezellig hangen om mijn boeken bij de stand van Smult te signeren (zie 24Kitchen’s Danny Jansen eens shinen met mijn All-day breakfast!) en natuurlijk om een flinke voorraad van Edwin Klaassen’s heerlijke desembrood in te slaan.

jaimie_bond_dessert_TLT

November staat traditiegetrouw in het teken van talloze events en etentjes buiten de deur. Zo testte ik het gloednieuwe Dim Sum Now in de Amsterdamse Pijp en at ik het James Bond menu bij Jaimie van Heije: beide zijn opgenomen in deze lijst van ’10 nieuwe restaurants die je écht niet mag missen’. Bij Jaimie at ik vervolgens krap twee weken later nóg een keer: moet je nagaan hoe enthousiast ik was.

porter_ontbijt1

Enthousiast was ik ook over het ontbijt bij Mr. Porter in het hoofdstedelijke W hotel. Dit net geopende hotel is very stylish & sophisticated met rooftop-pool tegenover de Dam, maar biedt in restaurant Mr. Porter ook een ontbijt dat de meeste hotelontbijtjes ver achter zich laat. Een mediterraan buffet (met labneh!, maar ook met huisgemaakte ricotta en verse mini pain au chocolat), een zeer uitgebreide sap-melk-muesli bar waar zelf de frosties in stijlvolle zakjes zijn gestopt, een heuse Bloody Mary trolley én een heel fijne menukaart. Pittige avocado toast op zuurdesem van het Vlaamsch Broodhuys met een mooi gepocheerd eitje bijvoorbeeld. Of kleine subtiel zoete pancakes met rood fruit. Zo hoort een hotelontbijt te zijn!

taste_of_waldorf_TLT

Een heel bijzondere lunch had ik in het statige Waldorf Astoria hotel in Amsterdam. In de klassieke Maurer Room genoot ik met een klein internationaal gezelschap van indrukwekkende gerechten van chef Sydney Schutte en zijn tijdelijke Amerikaanse collega Grae Nonas. In het kader van ‘Taste of Waldorf’ strijden zij namelijk met een gezamenlijk gerecht om een plaatsje op Waldorf’s internationale menukaart en ik had de mazzel één van de allereerste proevers te zijn. Hun vegetarische gerecht van beukenzwam in geurige knoflookboter met een rijke crème van ‘Gouda Gris Sec’ kaas, friszure ingelegde radijsjes en verslavend lekker gerookte eigeel was echt waanzinnig van smaak, verrassend van textuur en ook nog eens beeldschoon om te zien. Dikke winnaar, als je het mij vraagt.

betjeman_thee_TLT

Nog een speciale lunch had ik in het Haagse restaurant Oker, waar theemerk Betjeman & Barton een Lazy Sunday Tea had georganiseerd met vele thee-spijscombinaties. Het blijft mij verbazen hoe goed thee een gerecht kan aanvullen. De lichtzoete, aardse Korea Oolong Che Ju bijvoorbeeld die perfect paste bij het pittige currysoepje. Maar mijn ultieme favoriet blijft Betjeman’s groene ‘Comme une Étoile’ thee, met een subtiel vleugje oranjebloesem, perzik en bergamot.

karin_TLT

Hier op TLT gebeurde er overigens ook genoeg. Zo schreef ik recensies over ‘De vrolijke tafel’ van Karin Luiten en ‘Jamie’s Superfood voor elke dag’ en deelde ik de allerfijnste eetadressen van onze California honeymoon.

Foto-21-11-15-13-38-19-400x400

Ik was wederom heel dankbaar voor alle media-aandacht rondom mijn boek. Afgelopen maand verschenen er bijvoorbeeld mooie publicaties in o.a. AD magazine, De Telegraaf, Entree en de Allerhande. Niet normaal hoe leuk! En deze maand kwam ook nog eens de All-day breakfast FoodWeLovebox uit die ik samen met het team van FoodWeLove had samengesteld. Hier lees je wat er allemaal in zat.

Untitled-design-3-400x395

Maar het allerleukst blijf ik het vinden om te zien welke gerechten uit All-day breakfast op jullie tafel verschijnen. Als ik al die heerlijke #alldaybreakfastboek foto’s voorbij zie komen, dan weet ik: dát is waar ik het allemaal voor doe. Ik vind het elke keer weer oprecht heel bijzonder en geweldig leuk om te ontdekken welke ontbijtjes er worden gemaakt. Dus blijf ze vooral delen!

Related posts