Reportages

Nieuwe plannen

Foto-22-02-16-09-52-59-2-3

Toen ik een jaar geleden aankondigde een boek te gaan maken, had ik geen idee wat me te wachten stond. Natuurlijk had ik regelmatig achter de schermen meegewerkt bij andere kookboeken, maar een volledig eigen boek bleek toch iets heel anders.

Na maanden testen, schrijven, ontelbare boodschappen doen, servies verzamelen, fotograferen, heel veel twijfelen, toch nog iets veranderen, herschrijven, proeven en stylen was ik ontzettend trots om All-day breakfast vorig jaar oktober in mijn handen te hebben.

Ik ben nog steeds ontzettend dankbaar voor alle media-aandacht die volgde, dat het boek zo positief is ontvangen, al snel een tweede druk kreeg en onlangs zelfs werd genomineerd voor een World Gourmand Cookbook Award!
Maar de lezersreacties vind ik zeker weten het aller-allerleukst. Elke foto van een ontbijtgerecht uit mijn boek die ik via #alldaybreakfastboek voorbij zie komen op social media, of die in mijn inbox verschijnt, vind ik weer bijzonder. Van stapel pancakes op zondagochtend, volle dienbladen met uitgebreide ontbijtjes op een dekbed tot potten granola voor doordeweeks. Het is zo speciaal om je eigen gerechten bij iemand anders op tafel te zien verschijnen. Dát is waar ik het boek ooit voor maakte! En het bleek nog veel leuker dan ik ooit dacht.

In de tussentijd heb ik natuurlijk niet stilgezeten. Want toen de ergste drukte rondom All-day breakfast iets was gaan liggen, begon het heel voorzichtig alweer te kriebelen. En toen mijn uitgever eind vorig jaar vroeg of ik nieuwe inspiratie had, kreeg ik meteen ontzettende zin. Zin om weer recepten te creëren, om de keuken in te duiken, om alle smaken en ideeën die zich de afgelopen maanden in mijn hoofd hebben verzameld uit te werken.

En zo kwam het dat ik vandaag een geweldig leuk nieuwtje mag delen. Want ja: 

 

Ik werk aan een tweede kookboek!! Hoe geweldig leuk is dat?!

 

Het boek zal dit najaar al verschijnen bij uitgeverij Unieboek | Het Spectrum, dus dat betekent dat ik de komende maanden weer volop aan de slag ga met koken, schrijven én fotograferen. Het onderwerp moet nog even geheim blijven, maar jullie horen het absoluut snel. En via Instagram en Facebook zal ik zeker regelmatig een kijkje achter de schermen geven.

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik een tweede boek mag maken en ga mijn uiterste best doen om er iets moois en vooral iets héérlijks van te maken!

Related posts

 • Angelina
  26/02/2016

  Ohh wat een leuk nieuws! Ik ben nog steeds erg blij met je eerste boek, ben super benieuwd naar je tweede. Veel plezier én succes met het koken, schrijven en fotograferen. 🙂

  • Denise_TLT
   29/02/2016

   Wat een fijn berichtje! Dankjewel!