Geen categorie

Mijn tweede kookboek

Nu de deadline voor het tweede boek wel heel dichtbij komt, is het hoog tijd dat ik wat meer deel over de inhoud ervan. Want hoewel ik al wat kleine kijkjes achter de schermen heb gegeven, bleef het onderwerp tot nu toe geheim.

De meest gestelde vraag is waarschijnlijk: “Wordt het weer een ontbijtboek?” En nee, dat wordt het niet. In All-day breakfast heb ik al zoveel ontbijtinspiratie gestopt, dat ik het tijd vond voor een ander boek. Uiteraard wel mét een paar ontbijtrecepten!

Tijdens mijn culinaire trendreizen zag ik behalve de ontbijttrend nog iets anders. Iets waar ik enorm enthousiast van werd, dat me creatief inspireerde en waar ik heel graag iets mee wilde doen.

 

(insert tromgeroffel)

 

Bowls!

 

Dát wordt het onderwerp van mijn tweede boek. Bowls. Gerechten in een kom dus.

Van ontbijtbowls tot saladebowls, maar ook kommen met risotto of romige soep voor op de bank.

Ruim 60 heerlijke, toegankelijke en heel gevarieerde recepten worden het. Natuurlijk met food fotografie en styling van mijn hand.

Het boek verschijnt dit najaar al, dus ik werk heel hard om alle deadlines te halen. Elk moment breng ik door in de keuken (om de tiende versie van een recept te testen of toch nog twee varianten te vergelijken), achter m’n laptop (om heel veel darlings te killen en alle foto’s te bewerken) of achter de camera (waar ik ontelbare foto’s van elk gerecht maak, omdat ik nooit kan kiezen). En het mag dan mijn tweede eigen boek zijn, ik vind het nog net zo bijzonder en spannend als de eerste keer.

Ik doe m’n uiterste best er een waanzinnig mooi kookboek van te maken.  En zodra je het kunt reserveren, horen jullie dat hier meteen. Duik ik intussen weer de keuken in!

  • Bas van Steyn
    19/05/2016

    Gaaf! Succes met al het werk en ben echt benieuwd naar je nieuwe kookboek! Groet, Bas

  • Jessie Claes
    09/06/2016

    Wauw! Kijk ik al naar uit 🙂