Recepten Reportages

Mijn ‘All-day breakfast bowl’ bij Yoghurt Barn

tadk_all_day_breakfast_bowl_yoghurt_barn

tadk_all_day_breakfast_bowl_yoghurt_barn-5

 

Toen ik hoorde dat de populaire yoghurtketen Yoghurt Barn met gloednieuwe bowls zou komen, was ik meteen geïnteresseerd. Hoe kan het ook anders, als auteur van het net verschenen ‘All-day bowls’ kookboek? Ik volg Yoghurt Barn al sinds het begin en een samenwerking kon hoe dan ook niet uitblijven.

Op het nieuwe menu van Yoghurt Barn vind je verschillende açai bowls en Barn Oats (havermout), helemaal volgens de internationale bowl-trend. En het allerleukste is dat ik een eigen Special mocht creëren. Wat een eer!

Tijdens koude ochtenden (of middagen, want: All-day breakfast natuurlijk!) gaat er wat mij betreft niets boven een kom havermout. Het is verwarmend comfort food dat ook nog eens hartstikke goed voor je is. In mijn ontbijtboek vind je talloze porridge-recepten en ook in All-day bowls ontbreken de havermoutjes niet. Niet zo gek dus, dat havermout de basis van mijn Special werd.

De oats van Yoghurt Barn worden gemaakt met havermelk en kokosmelk en zijn ietsje gezoet met agavesiroop. Maar… het gaat natuurlijk vooral om de toppings. Dus ging ik fanatiek aan de slag. Ik proefde maar liefst 15 smaakcombinaties en toen nog eens vijf andere, om helemaal zeker te zijn. Ik kon na afloop – letterlijk – geen pap meer zeggen, maar het leverde wél een onbetwiste favoriet op. Dus ik presenteer jullie vol trots (insert tromgeroffel):

 

De All-day breakfast bowl!

 

tadk_all_day_breakfast_bowl_yoghurt_barn

 

Mijn Special heeft een topping van appel, dulce de leche, pecannoten en hangop.

De combinatie van friszure, knapperige appel en zoete karamelachtige dulce de leche proefde ik ooit in Kopenhagen en is mij altijd bijgebleven. De noten zorgen voor extra crunch en een eetlepel hangop maakt de bowl lekker romig en verzadigend door de eiwitten. Om het af te maken gaan er nog wat blauwe bessen bovenop, voor extra kleur en vitamines.

Ik vind de All-day breakfast bowl een ideale herfstbowl, die je zeker weten zal verwarmen én je nieuwe energie geeft. En natuurlijk kan-ie de hele dag door!

Je vindt de All-day breakfast bowl en alle andere bowls vanaf nu bij alle vestigingen van Yoghurt Barn. Ik ben onwijs benieuwd hoe je ‘m vindt! En stay tuned, want er komt meer leuks aan…

 

tadk_all_day_breakfast_bowl_yoghurt_barn-2

tadk_all_day_breakfast_bowl_yoghurt_barn-4

 

Related posts