Reportages

Food fotografie & styling workshop met Denise Kortlever: een verslag

workshop_food_fotografie_styling_denise_kortlever4

 

Vorige week was het dan zover: de Food fotografie & styling workshop die ik gaf in Amsterdam. Met een kleine groep van 12 man (of nou ja, vrouw) gingen we in op alle aspecten van het vak, maar vooral ook zelf aan de slag. En uiteráárd was er ook aan heerlijk eten gedacht!

Onze locatie was het prachtige Room of Ideas in Amsterdam, waar we de hele zaterdag verbleven. De dag begon met koffie, thee en de zalige minitaartjes van Petit Gateau (één van mijn favoriete adressen), waarna we fanatiek aan de slag gingen. Alle deelnemers gingen enthousiast met de verschillende opdrachten in de weer en maakten – echt waar – heerlijke food foto’s. Wat een talent en wat een fijne groep! Tussendoor vertelde ik alles over mijn persoonlijke werkwijze, het ontdekken van je eigen stijl en gaf ik mijn beste tips, adressen en adviezen.

 

workshop_food_fotografie_styling_denise_kortlever4

workshop_food_fotografie_styling_denise_kortlever4

 

Halverwege de dag was het tijd voor een lekkere lunch, die werd verzorgd door Beter & Leuk. De tafel werd gedekt vol schalen salades en zalige minibroodjes met spannende soorten beleg (boerenkoolpesto met zoete aardappel!) en de deelnemers wisselden al snel ervaringen en verhalen uit. Bijzonder hoe snel zo’n groep nieuwe mensen vertrouwd kan voelen!

Na ruim vijf uur intensief luisteren, proberen en fotograferen gingen alle deelnemers voldaan en hopelijk vol nieuwe inspiratie de deur weer uit. Niet met lege handen natuurlijk, want ze kregen onderstaande bomvolle goodiebag mee met daarin een paar van mijn favoriete producten. Veel dank daarvoor aan Rude Health, Propercorn, Tyrrells, Primal Pantry, Lindenhoff (die ook de beeldschone groenten leverden), Klaever Health, Farmbrothers en Peppersmith.

 

workshop_food_fotografie_styling_denise_kortlever4

goodiebag-1

 

De collage hieronder geeft een kleine indruk van de resultaten van de deelnemers tijdens deze dag. Ontzettend leuk om te zien hoe je alle verschillende stijlen ziet terugkomen.

 

collage food fotografie workshop TADK

 

Heb je nou ook zin gekregen in zo’n workshop? Momenteel is er nog geen concrete datum voor een volgende workshop, maar als je een berichtje stuurt via dit formulier, ben je de eerste die iets hoort!

 

Credits foto’s (m.u.v. collage + goodie bag): Francis Pool, Room of Ideas

Related posts