Recensies

TLT test: Chocotasting

Ik schreef hier al eerder over Chocotasting, een maandelijks thuisbezorgde box met daarin drie repen bijzondere chocolade. De jonge en razend enthousiaste ondernemer Tobias de Wolff wil mensen zo kennis laten maken met chocolade die je niet snel ergens anders tegenkomt.

Van zulke initiatieven word ik vanzelfsprekend heel blij. Na buitenlandse reisjes kom ik eigenlijk altijd terug met een koffer vol onbekende chocoladerepen, dus een verrassingsbox vol hoogwaardige chocolade is aan mij wel besteed.

Dat deze service specifiek op vrouwen is gericht, had van mij niet echt gehoeven. Maar ach, het heeft wel iets vertederends dat Tobias vindt “dat vrouwen nog steeds onderschat worden, zichzelf vaak wegcijferen en iets bijzonders verdienen”. En bijzonder, dat is deze chocolade zeker. 

Als klant kies je uit drie soorten boxen: een pure, een melkvariant of een gemengde. Een abonnement heb je vanaf 15 euro per maand, maar een box cadeau geven kan ook. Wat je precies aan chocolade krijgt is uiteraard een verrassing, maar je kunt altijd voorkeuren doorgeven. En mocht een reep nou heel goed bevallen, dan bestel je die gewoon na.

chocotasting-TLT-1-3

Ik ontving vorige week de pure variant. Een mooi verpakte doos met daarin drie verschillende repen inclusief uitgebreide beschrijving en proefvolgorde. De Java Criolle uit Indonesië was met 64% cacao de mildste uit de box en meteen mijn favoriet. Deze reep smaakt zowel krachtig als romig en je proeft duidelijk de koffie en zoete vijgen. Een aanrader! De Menako uit Madagascar heeft maar liefst 80% cacao en is dan ook een stuk krachtiger. Een klein stukje smaakt al heel intens, maar ik vind de nasmaak van fruit net iets te overheersend. De English Mint Crunch (71%) heeft knisperende stukjes Demarara suiker die voor een perfecte structuur zorgen. Van de combinatie met mint houd ik zelf niet zo, maar mijn medeproever was dolenthousiast.

Al met al ben ik erg positief over dit concept. Het is ontzettend leuk om verrast te worden met bijzondere chocolade en daarbij uitgebreide achtergrondinformatie te ontvangen. Als je vooraf dan nog even je smaakvoorkeuren doorgeeft, kan het eigenlijk niet misgaan. Van harte aanbevolen dus!

chocotasting-TLT-1-4

Related posts