Reportages

Behind the scenes: april 2016

Hoog tijd voor een kijkje achter de schermen:

coffee_coconuts_fsta1

(foto: Denise Trum)

De maand april begon met een ontbijt met de Talent Academy van Food Inspiration. Tijdens een programma van een jaar wordt deze groep jonge foodservice professionals klaargestoomd voor een nieuwe stap en ik was gevraagd om iets te vertellen over de ontbijttrend en mijn ervaringen als trendwatcher. Ontzettend leuk om te doen, helemaal omdat het ontbijt plaatsvond in Coffee & Coconuts in Amsterdam, waarmee ik al eerder samenwerkte. En zeker weten dat je nog veel van sommige talenten zult horen.

Denise_lindatv-397x400

Deze maand verschenen ook de eerste video’s die ik maakte voor LINDA.tv. Via de website en app kun je wekelijks een nieuwe ontbijtvideo bekijken waarin ik gerechten uit mijn boek en een paar nieuwe recepten deel. De afgelopen weken verschenen bijvoorbeeld al deze pain perdu en deze BLT met avocado.

culiperslunch_2016

Het jaarlijkse schoolreisje voor de culinaire pers, zo zou je de culiperslunch wel kunnen omschrijven. Tijdens deze bijeenkomst in de Kookfabriek in Amsterdam is ’s lands voltallige culipers aanwezig om de nieuwste producten te ontdekken en meteen iedereen weer eens te zien. Dit jaar ontdekte ik bijvoorbeeld het nieuwe BBQ-boek van Mr. Smokey Goodness Jord Althuizen, ‘What the Fruit’ snacks van alleen chocolade en fruit (de pure chocolade+framboos was favoriet), bijzonder romige en toch pittige Kaltbach kaas en het oh-zo-fijne concept van Ztrdg, waarbij je online de lekkerste boodschappen van het land bestelt.

choux_restaurant_amsterdam_dessert

Drie jaar samen moest uiteraard worden gevierd en restaurant Choux vind ik één van de beste plekken om dat te doen. Stomtoevallig was er op het laatste moment nog een tafeltje beschikbaar en wat een feest was het om hier weer te dineren. Deze wentelteefjes met vlierbloesem, aardbei, rabarber en witte chocolade waren waanzinnig lekker, maar ook de kabeljauw met inktvis en zeewier maakte indruk. Relaxte bediening, fijne wijnen (ook per halve glazen) en nette prijzen. Ik kom snel weer terug.

kitchenaid_TLT

Maar de maand april stond toch voornamelijk in het teken van mijn nieuwe boek, waar ik onwijs druk mee bezig ben. Ik was even vergeten hoeveel werk het is om een kookboek te maken waarvan je de tekst, receptuur, fotografie én styling doet (of ik had het verdrongen, dat kan ook). Dus stond ik de afgelopen weken weer volop te koken, proeven, testen, hertesten en fotograferen. Heel binnenkort deel ik het onderwerp, maar ik kan al wel vertellen dat het boek dit najaar in de winkels ligt. Snel meer!

testen_olijfolie_TLT

Ondertussen vielen er ook nieuwe producten op mijn deurmat. Deze olijfolie van Liquido d’Oro bijvoorbeeld, waaronder hun nieuwste spicy variant met chilipeper. Of deze saladebox van Rosti Mepal, die mij heel handig lijkt voor een picknick of maaltijdsalade-to-go. En ik bekeek de film Tony over het ontstaan en de toekomstplannen van Nederland’s lekkerste chocolademerk: echt het kijken waard.

Related posts