Reportages

Persoonlijk: spannende tijden

Naast heel veel recepten, vind je hier maandelijks een persoonlijke update. Met een kijkje achter de schermen van mijn werk én in mijn privéleven. 

Vorige maand kondigde ik hier mijn zwangerschapsverlof aan. Toen had ik niet kunnen weten dat dit verlof er totaal anders uit zou zien dan verwacht. Geen koffie met vriendinnen of lunchen buiten de deur, geen bezoekjes aan de kapper of een salon, niet meer samen met mijn mannen op pad.
En niet alleen mijn verlof is anders, maar echt álles. Wat is er de afgelopen weken onvoorstelbaar veel gebeurd. En wat is de situatie heftig.

Leek corona een maand geleden nog een ver-van-ons-bed-show, nu is dat helaas wel anders. Iedereen wordt er op zijn of haar manier door getroffen en alle strikte maatregelen hebben enorme invloed op iedereen. Ik vind het spannende tijden en maak me extra zorgen om kwetsbaren, dierbaren die in de zorg werken en mijn familie in Brabant. Maar ook om al die mensen en bedrijven die zo hard zijn geraakt en in onzekerheid leven.

Tegelijk is dit ook een bizarre tijd om hoogzwanger te zijn. Alle maatregelen zorgen ervoor dat de bevalling en kraamtijd compleet anders zullen zijn dan gedacht. Geen bezoek in het ziekenhuis of thuis, geen verloskundige aan je kraambed, steeds strengere regels in het ziekenhuis… het brengt best wat onzekerheden met zich mee.

Daar komt bij dat ook deze laatste weken van mijn zwangerschap spannend blijven. Er zijn heel veel extra onderzoeken, wisselende echo’s, berichten die heen en weer gaan tussen “zo snel mogelijk inleiden”, “waarschijnlijk couveuse” en “nog even aankijken”. Ontspannen kan ik het niet noemen. Maar ik besef heel goed dat de gezondheid van ons kindje het enige is dat telt. En daar heb ik álles voor over.

Bovendien geniet ik ondanks alle zorgen nog intens van de laatste weken zwanger zijn. Van haar schopjes, mijn ronde buik en het dromen over wat komen gaat.

De vriezer is in ieder geval gevuld met voedzame maaltijden voor de kraamtijd en mijn nesteldrang heb ik de afgelopen maand volop kunnen uitleven. Bovendien hebben alle maatregelen als voordeel dat we nu en straks lekker kunnen cocoonen als gezin.

En vooral: dat je weer eens goed beseft wat nu écht belangrijk is. Al het andere komt straks wel weer. Stay safe!

Liefs,
Denise

Wil je voortaan helemaal niets missen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Related posts