Reportages

Mijn derde kookboek

Ik deelde hier al eerder dat ik aan een nieuw kookboek werk, mijn derde alweer! En hoewel ik uitgebreid heb laten zien wat er allemaal bij het maken van een boek komt kijken, heb ik het belangrijkste nog niet gedeeld.

Want waar gaat dat nieuwe boek nou over? Gaat het weer over een foodtrend, zoals bij All-day breakfast en All-day bowls? Of zou ik een boek over babyhapjes aan het maken zijn?

Twee keer ‘nee!’.

Ik wilde dit keer een uitstapje maken van het ‘all-day’ en foodtrend-principe. Even een heel ander boek tussendoor.

Kleine hint is onderstaande foto:

 

Esmee_Franken_behind_the_scenes

Kijkje achter de schermen bij de auteursfotoshoot (2017) met Esmée Franken

 

Buikje gespot?

Toen ik vorig jaar zwanger was, viel mij iets op. Want wat waren al die zwangerschapsproof recepten saai zeg! Alleen maar strenge adviezen (alles goed doorbakken! neem extra foliumzuur!) en lijsten met wat je allemaal niet mag eten. Alsof je als zwangere vrouw totaal niet meer geïnspireerd wil worden.

Dat kan véél beter, besloot ik. Ik wilde dan ook dolgraag een heerlijk, inspirerend kookboek creëren om die negen maanden zwangerschap heerlijk door te komen. Een boek dat een perfect betaalbaar en vooral prachtig cadeautje is voor elke zwangere in je omgeving of gewoon voor jezelf. Bomvol gevarieerde, makkelijke, gezonde en vooral waanzinnig lekkere recepten.

En daar ben ik nu dus héél druk mee bezig!

En nou hoor ik je denken: “Zeg Denise. Wat als ik nou helemaal niet zwanger ben en het ook niet ga worden? Wat dan?”.
Dan hoop ik van harte dat je dit boek tóch aanschaft. Want de recepten zijn toevallig allemaal zwangerproof, maar dat wil niet zeggen dat je er alleen als zwangere van kunt genieten. Ik maak ze stuk voor stuk regelmatig. Ook nu, zonder baby in mijn buik.

Dit mag dan alweer mijn derde boek zijn, dat wil niet zeggen dat het minder spannend is. Sterker nog, ik geloof dat ik het bij elk boek nóg enger ga vinden om mijn boekbaby de wijde wereld in te sturen. Tegelijkertijd ben ik zo enthousiast dat het lastig is om niet meteen alles te laten zien. Ik beloof dan ook dat ik hier binnenkort de cover én wat eerste beelden deel.

Maar eerst ga ik zo snel mogelijk weer de keuken en studio in, om alle boekdeadlines te halen. Dit najaar ligt het boek namelijk al in de winkels. Wish me luck!

Liefs,
Denise

P.S. Meer lezen over hoe het maken van een kookboek nou precies in z’n werk gaat? Hier lees je er alles over!

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related posts