Hoofdgerechten Recepten Vegetarisch

Minestrone met parelcouscous

minestrone parelcouscous  recept_oh_baby

Er zijn van die gerechten die alleen maar lekkerder worden door ze even te laten staan of in te vriezen en deze minestrone met parelcouscous is daar zeker één van. Deze maaltijdsoep bomvol groente en bonen is lekker vullend en toch licht verteerbaar. Ik ontwikkelde ‘m oorspronkelijk voor mijn boek ‘Oh baby!’, maar deel deze favoriet nu ook hier.

Dé truc om van een lekkere minestrone een geweldige minestrone te maken? Laat een korstje van parmezaanse kaas of pecorino meestoven. Ik heb altijd een zakje in de vriezer liggen, want het is niet normaal hoeveel smaak die restjes kaas afgeven. Als alternatief zou je aan het begin wat blokjes pancetta mee kunnen bakken. Of voeg een flinke lepel (goede!) tomatenpuree toe.

Recept

voor 2 personen nu + 2 personen later
2 el olie + extra, om te besprenkelen
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 wortel, in blokjes
2 stengels bleekselderij, in halve maantjes
2 blikken tomatenblokjes (à400 g)
1,2 l groentebouillon (= 3 lege tomatenblikken)
evt. korstje van parmezaanse kaas of pecorino (zie intro)
300 g gemengde bonen* (uitgelekt gewicht)
100 g parelcouscous
geraspte parmezaanse kaas + blaadjes basilicum, om te serveren

* Ik gebruik meestal een mix van rode bonen, cannelinibonen en kikkererwten.

Verhit de olie in een grote soeppan en bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij ca. 8 minuten aan, of tot de ui glazig ziet en de groenten iets zachter zijn.
Voeg de tomatenblokjes, bouillon en evt. het kaaskorstje toe. Laat een kwartiertje pruttelen. Voeg dan de bonen en parelcouscous toe en laat nog minstens 10 minuten op laag vuur doorkoken. Als je de minestrone langer laat staan, wordt-ie alleen maar lekkerder. Het kan wel zijn dat je na een tijdje wat extra water moet toevoegen als de soep te dik wordt.
Verwijder de kaaskorst voor het serveren. Verdeel de minestrone over 2 borden (bewaar de andere helft om in te vriezen) en bestrooi met parmezaanse kaas en basilicum.

Bereiden: 20 minuten

Invriezen + opwarmen:
Laat de minestrone helemaal afkoelen, schep in diepvriesbakken of -zakken en vries in. Laat de soep liefst eerst ontdooien in de koelkast voor je ’m opwarmt op laag vuur. Je moet waarschijnlijk wat extra water toevoegen om de ingedikte minestrone iets te verdunnen.
Serveer met extra parmezaanse kaas en basilicum.

Related posts